de beginnerscursussen

Eerst krijg je een startcursus basistechnieken voor beginners. Deze heb je nodig om door te stomen naar de vervolgcursussen voor beginners.

Je kunt ook instappen op een hoger niveau, als je je opleiding elders hebt gevolgd, in Nederland of in België of als je al ervaring hebt met tassen van leer maken en de bijbehorende industriële machines. Neem dan even contact op met roos@cursustassenmaken.nl, dan kijken wij welke cursus bij ons voor jou het meest geschikt is om mee te beginnen. 

Wat zijn dit voor cursussen?

De startcursus basistechnieken is een instap- en kennismakingscursus van 3 uur. Een oriëntatiecursus waarbij het motto ‘learning by doing’ geldt: je leert de theorie door aan de slag te gaan met het leer, het gereedschap en met de naaimachines. En je gaat aan het einde van de cursus met een zelfgemaakte eenvoudige clutch naar huis! Je kunt ook kiezen voor een de Startcursus Basistechnieken Shopper Plus, je maakt dan een eenvoudige shopper. 

In de vervolgcursussen voor beginners, dus na je startcursus, begin je met de cursus Patroontekenen en daarna ga je door naar de cursus Urban Shopper annex rugzak. 

De patroontekencursus is 3 uur, de vervolgcursussen Urban Shopper duurt 20 uur, verdeeld over 5 dagdelen. 

  • Aan het einde van de dag ga je met een zelfgemaakt tasje naar huis.