de beginner

Eerst krijg je een startcursus basistechnieken voor beginners. Deze heb je nodig om door te stomen naar de vervolgcursussen voor beginners.

Je kunt ook instappen op een hoger niveau, als je je opleiding elders hebt gevolgd, in Nederland of in België of als je al ervaring hebt met tassen van leer maken en de bijbehorende industriële machines. Neem dan even contact op met roos@cursustassenmaken.nl, dan kijken wij welke cursus bij ons voor jou het meest geschikt is om mee te beginnen. 

Wat is dit?

De startcursus basistechnieken is een instap- en kennismakingscursus van 3 uur. Een oriëntatiecursus waarbij het motto ‘learning by doing’ geldt: je leert de theorie door aan de slag te gaan met het leer, het gereedschap en met de naaimachines. En je gaat aan het einde van de cursus met een zelfgemaakte eenvoudige clutch naar huis! 

In de vervolgcursussen voor beginners, dus na je startcursus, kun je doorgaan met Patroontekenen.

Heb je interesse om de Jaaropleiding te gaan doen, fulltime of in deeltijd, maar je weet nog niet goed of tassen maken iets voor jou is, schrijf je dan in voor deze startcursus. Als je het vak interessant vindt, kun je kiezen voor de fulltime jaaropleiding, de deeltijd jaaropleiding - zie hiervoor de Combideals deeltijd, of je volgt alle individuele onderdelen, van beginners tot gevorderd. Kies je voor het laatste, ben je wat tijd betreft wel langer bezig dan 14 maanden omdat deze onderdelen niet heel regelmatig worden geprogrammeerd, aangezien de Jaaropleiding en de deeltijd bij ons prioriteit hebben. 

Bij onze opleidingen leer je op professionele en ambachtelijke manier tassen van leer maken en ambachtelijk leer bewerken. Wij bieden een beroepsopleiding in de vorm van een jaaropleiding, of in deeltijd. Je kunt ook afzonderlijke modules uit het jaarprogramma volgen. Het is mogelijk om als beginner te starten. Ook de gevorderden kunnen instappen op het niveau dat bij hen past. De jaaropleiding en de combideals zijn bij ons ondergebracht in de CTM Academy. Wij zijn geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Korte Beroepsopleiding).

  • Aan het einde van de dag ga je met een zelfgemaakt tasje naar huis.