maart 2021juli 2021

startcursus basistechnieken en eenvoudige urban shopper

Wat is dit voor cursus?

Maak een professionele tas in 1 dag. Een powercursus: je leert de theorie door aan de slag te gaan met het leer, het gereedschap en met de machines. Vervolgens maak je een leuke eenvoudige shopper van leer waar je nog heel lang plezier van zult beleven. 

Voor wie is het:

Voor beginners en iets verder gevorderden die in 1 dag een serieuze tas willen maken. 

Wat leer je?
Basistechnieken van het werken met leer, snijden met een rolmes; terminologie van het vak zoals omboeken en deze breng je meteen praktijk; werken met kerngereedschappen zoals o.a. de spindel, omboekhamer en zilverpen; technieken van een industriële naaimachine. Ook tonen we je de schalmmachine.

Wat is op zijn minst vereist als je aan deze cursus Basistechnieken begint?
Eigenlijk kan iedereen met een liefde voor mode en tassen deze cursus doen. Maar je moet wel precies willen werken, goed willen meten – the devil is in the detail! Het gaat bij tassen maken om millimeters en alles moet recht, het oog corrigeert het meteen als iets niet in het midden zit. Dus enige wil tot precisie is een hele goede eigenschap bij tassen maken.

De Shopper brengt de kennis van de basistechnieken in de praktijk. Je krijgt bij deze 1-dag cursus goed inzicht in de constructie van een redelijk eenvoudige ongevoerde tas. En je gaat nu voor het eerst je eigen tas van leer maken!

Wat moet je meenemen naar deze cursus?

Een notitieblokje en een pen of een laptop. Het gereedschap is aanwezig in het cursuslokaal en mag bij deze oriëntatiecursus gratis gebruikt worden. 

Inhaallessen protocol U schrijft zich in voor een cursus of meerdere cursussen, waarvan de data op de site staan vermeld. Hou deze data vrij in uw agenda want het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Mocht u een calamiteit ervaren of ineens ziek worden, kunt u een uiteraard wel een les inhalen, maar dit kan alleen op de door ons vooraf opgegeven data, tijden en binnen 2 weken nadat de cursus is afgelopen. Is uw tas dan nog niet voltooid, kunt u lesuren bijkopen op basis van 25,00 euro per uur, vrij van btw. 

De cursus duurt 8 uur. 
Schrijf je nu in!

  • ''Een powercursus tassen maken. In één dag maakte ik zelf een professionele shopper."
  • ''Eerste kenninsmaking: dit is de leukste tassenvakschool van Nederland!''