december 2021juni 2022

Basistechnieken cross body tasje

Deze cursus is ook onderdeel van de combideal beginners! In deze combideal maak je diverse tassen op een vaste dag in de week. 

Wat is dit voor cursus?
Het is een instap- en kennismakingscursus. Een oriëntatiecursus waarbij het motto ‘learning by doing’ geldt: je leert de theorie door aan de slag te gaan met het leer, het gereedschap en met de naaimachines. En je gaat aan het einde van de cursus met een zelfgemaakt klein eenvoudig tasje van leer naar huis! 

Voor wie is het?
Voor iedereen die de beginnerscursus wil gaan volgen; voor mensen die 0 ervaring hebben en willen kijken of tassen maken iets voor hen is; maar ook voor diegenen die zelf al bijvoorbeeld tassen en/of kleding in textiel hebben gemaakt. Deze mensen hebben weliswaar meer ervaring, maar de technieken van tassen van leer zijn wezenlijk anders dan die van een tas van textiel. Datzelfde geldt voor de machines: een industriële naaimachine werkt net even anders dan een naaimachine voor textiel.

Wat leer je?
Basistechnieken van het werken met leer, snijden met een rolmes; werken met kerngereedschappen zoals o.a. de spindel, omboekhamer en zilverpen; basistechnieken van een industriële naaimachine. De docent vertelt tijdens de les wat een schalmmachine is. 

Wat is op zijn minst vereist als je aan deze cursus Basistechnieken begint?
Eigenlijk kan iedereen met een liefde voor mode en tassen deze cursus doen. Maar je moet wel precies willen werken, goed willen meten – the devil is in the detail! Het gaat bij tassen maken om millimeters en alles moet recht, het oog corrigeert het meteen als iets niet in het midden zit. Dus enige wil tot precisie is een hele goede eigenschap bij tassen maken.

Wat moet je meenemen naar deze cursus?
Een notitieblokje en een pen of een laptop. Zodat je alles wat wordt verteld, meteen kunt noteren en niet vergeet. Het gereedschap is aanwezig in het cursuslokaal en mag bij deze oriëntatiecursus gratis gebruikt worden. Het leer voor het kleine tasje dat je vandaag gaat maken, krijg je cadeau in deze oriëntatiecursus. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren leer. Na de les bestaat de mogelijkheid je in te schrijven voor de hierop volgende cursus: patroontekenen.

De cursus Basistechnieken is de eerste cursus voor iedereen die cursussen wil gaan volgen bij cursustassenmaken.nl en is een verplicht onderdeel. Je kunt deze cursus ook cadeau geven! Wij hebben cadeaubonnen voor al onze workshops en cursussen! 

De cursus duurt 3 uur en is voor maximaal 5 personen.
Schrijf je nu in!

  • ''Wat een geweldige avond en zoveel geleerd! Een hele andere kijk op tassen gekregen'', aldus een cursist op de Facebookpagina van Mrs. Rosehip
  • ''Aan het einde van de avond ga je met je eerste zelf gemaakte tasje van leer naar huis''
  • ''Wat ik ook zo ontzettend leuk vond: ze zijn superrelaxed hier''!