januari 2022juni 2022

startcursus basistechnieken en eenvoudige urban shopper

Wat is dit voor cursus?

Maak een professionele tas in 1 dag. Een powercursus: je leert de theorie door aan de slag te gaan met het leer, het gereedschap en met de machines. Vervolgens maak je een leuke eenvoudige shopper van leer waar je nog heel lang plezier van zult beleven. Die tas neem je natuurlijk mee naar huis!

Voor wie is het:

Voor beginners en iets verder gevorderden die in 1 dag een serieuze tas willen maken. 

Wat leer je?

Basistechnieken van het snijden met een loeischerp rolmes; de kernbegrippen van het lezen en begrijpen van een patroon; het bewerken van het leer met de schalmmachine met het ronddraaiende mes; terminologie van het vak zoals omboeken, toegiftbreedtes, schalmbreedtes en schalmdiktes, onderleg, opleg en deze breng je meteen praktijk; werken met kerngereedschappen zoals o.a. de spindel, omboekhamer en zilverpen; technieken van een industriële naaimachine, inrijgen, afstellen, stikken op verschillende breedtes en hoogtes.

De Shopper brengt de kennis van de basistechnieken in de praktijk. Je krijgt bij deze 1-dag cursus goed inzicht in de constructie van een redelijk eenvoudige ongevoerde tas. En je gaat nu voor het eerst je eigen tas van leer maken!

Wat is op zijn minst vereist als je aan deze cursus begint?

Eigenlijk kan iedereen met een liefde voor mode en tassen deze cursus doen. Enige wil tot precisie is een hele goede eigenschap bij tassen maken. Wij helpen je uiteraard. 

Wat moet je meenemen naar deze cursus?

Een notitieblokje en een pen of een laptop. Het gereedschap is aanwezig in het cursuslokaal en mag bij deze oriëntatiecursus gratis gebruikt worden. 

Hoe gaat het maken van deze tas? Je begint met een schets op papier. Hierbij moet je bedenken welke kleuren je tas gaat krijgen, maak je de tas in 1 kleur, of liever 2? Krijgen de hengsels andere kleuren, of juist niet. Hoe breed worden de hengsels, kies je voor smalle of voor brede? Iedereen heeft een andere smaak en het leuke is dat na het afronden van deze cursus iedereen met precies hetzelfde patroon toch totaal verschillende tassen heeft gemaakt! In het leslokaal zijn voorbeeldtassen aanwezig, deze dienen niet alleen als inspiratiebron maar ook als model waarbij je kunt zien hoe de onderdelen qua constructie zich tot elkaar verhouden.

Vervolgens, als je tevreden bent over je schets op basis van het patroon voor deze Shopper (tip: maak verschillende schetsen), kies je het leer waaruit je je tas wilt gaan maken. Het leer en de founituren kun je bij ons verkrijgen, in vele kleuren. 

Inhaallessen protocol U schrijft zich in voor een cursus of meerdere cursussen, waarvan de data op de site staan vermeld. Hou deze data vrij in uw agenda want het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Mocht u een calamiteit ervaren of ineens ziek worden, kunt u een uiteraard wel een les inhalen, maar dit kan alleen op de door ons vooraf opgegeven data, tijden en binnen 2 weken nadat de cursus is afgelopen. Is uw tas dan nog niet voltooid, kunt u lesuren bijkopen op basis van 25,00 euro per uur, vrij van btw. 

De cursus duurt 8 uur. 
Schrijf je nu in!

  • ''Een powercursus tassen maken. In één dag maakte ik zelf een professionele shopper."
  • ''Eerste kenninsmaking: dit is de leukste plek van Nederland om op ambachtelijke wijze tassen te leren maken!!''