september 2021

De Bucket bag

Deze cursus programmeren wij weer vanaf september 2021.

Bucketbag & kantenverven

Het is geweldig om een ​​tas te hebben die alles bevat wat je wilt en die aan de bovenkant makkelijk sluit! Dat gemak vind je bij de bucketbag. Of, met andere woorden, de buideltas die in feite een soort emmer is. Maak deze tas met een handvat aan de zijkant, met bontgekleurde strepen, met gestikte rechthoeken in een seventies-look of gewoon heel eenvoudig ton sur ton. Je maakt een eigen patroon en eigen ontwerp in samenwerking met je docent. Deze tas heeft een ronde of ovale onderkant en biedt veel mogelijkheden voor het plaatsen van het handvat.

Wat voor soort cursus is dit? In deze cursus ontwerp je je eigen patroon van een Buckettas. Eerst maak je een schets, die vertaal naar een patroon. Daarna moet je een aantal keuzes maken, zoals: hoe groot wordt de Bucketbag? Hoeveel zakken zijn er aan de buitenkant, krijgen ze een ritssluiting, een klep of kies je voor een combinatie van beide? Ga je een passepoilgebruiken en zo ja waar? Welk soort leer ga je gebruiken? Wil je een stevige tas of een zachte tas? Wat voor soort fournituren ga je gebruiken? Kleur? Wat voor soort sluiting of slot kies je in relatie tot het handvat? Een gesp? En zo ja, wat voor soort gesp? Of wil je liever een handvat met versteviging?

Voor wie is deze cursus bedoeld? Voor iedereen die de Startcursus Basistechnieken heeft gevolgd en de cursus Patroontekenen. En voor iedereen die een Buckettas wil ontwerpen. Ben je nog geen cursist bij ons en heb je elders cursussen gevolgd, neem dan even contact met ons op zodat we kunnen bepalen waar je kunt worden ingepast. 

Inbegrepen in deze cursus: kantenverven. 

Wat leer je?

  • Je maakt een patroon van een Bucketbag en je leert hoe je een ronde bodem kunt berekenen in verhouding tot de voor- en achterkant;
  • Je leert vakjes te maken met of zonder flap en met of zonder een rits;
  • je leert het gebruik van verschillende soorten lijmen;
  • tevens leer je het gebruik van een eventueel verstevigingsmateriaal tussen de voering en het leer;
  • je leert de spindel te gebruiken voor het plaatsen van metalen ringen/ogen;
  • je leert hoe je je bucketbag op verschillende manieren kunt sluiten;
  • je leert om een ​​handvat te maken met en zonder versteviging;
  • je leert het maken van een passepoil met behulp van een passepoilvoet op de machine.

Wat moet je meenemen naar deze cursus? Een pen en opschrijfboekje of je laptop, zodat je tijdens de lessen aantekeningen kunt maken. Je eigen gereedschap en tape. Zoals een rolmes, een scherp mesje, een metalen liniaal, een priem, een fineliner potlood, bij voorkeur je eigen omboekhamer en vouwbeentje, dubbelzijdig tape, nylon tape. Mocht je dit niet hebben, kun je het bij ons in de winkel kopen.  

Het leer en de fournituren waarmee je je tas gaat maken kun je aanschaffen bij ons in de winkel, gemiddelde kosten voor een tas zijn circa 65,00 euro. Je kunt alleen met pin of met een tikkie bij ons betalen. 

Schrijf je nu in!. Maximaal 5 personen per les. 

Cursussen bij cursustassenmaken.nl bestaan uit 20 uur verdeeld over 5 lessen van 4 uur.  

Inhaallessen protocol

U schrijft zich in voor een cursus of meerdere cursussen waarvan de data op de site staan vermeld. Hou deze data vrij in uw agenda want het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Mocht u een calamiteit ervaren of ineens ziek worden, dan kunt u een uiteraard wel een les inhalen, maar dit kan alleen op de door ons vooraf opgegeven data en tijden en binnen 2 weken nadat de geplande cursus is afgelopen. Is uw tas dan nog niet voltooid, dan kunt u lesuren bijkopen op basis van 25,00 euro per uur, vrij van btw. 

  • ''Echt leuk hoe ze je hier stimuleren om hippe tassen te maken, juist niet zo middle of the road haha''