september 2024november 2024

Zadeltas en keersoufflé

Combideal deel 3 Zadeltas en Keersoufflé

Voor degenen die de Jaaropleiding in deeltijd doen, is dit onderdeel 3. Waarbij je weer een stapje verder gaat wat betreft moeilijkheidsgraad in technieken, constructie en detaillering. Bij de zadeltas leer je nieuwe technieken zoals het omboorden en de paspel berekenen. Ook op het gebied van schalmen ga je weer een stapje verder. Met name het schalmen van het leer dat om de paspel komt, is een moeilijkere techniek. Ook ga je de omvang berekenen op een andere manier dan je tot nu toe hebt gedaan. Datzelfde geldt voor de keersoufflé. Welk leer je het beste voor beide tassen kunt meenemen, vertelt de docent je in les 1. Het leer dat je kiest luistert namelijk best wel nauw. 

Je leert bij deze tas hoe je leertechnieken kunt combineren en welke verstevigingen je moet gebruiken om een dergelijke professionele tas van leer te leren.

Wil jij leren hoe je jouw kennis en technieken op het gebied van tassen maken en leerbewerking uitbreidt, wij nemen je als vanouds mee vanuit onze eigen bevlogenheid voor het vak tassen maken en leerbewerking in het avontuur van een nieuwe leren tas leren! 

Docent: Liesbeth Maenen

 

 

Inbegrepen unieke modules

  • zadeltas

  • keersoufflé