december 2021juni 2022

Kantenverven

In België en Frankrijk weet elke tassenmaker wat een filteerapparaat is. In Nederland wordt het nog weinig gebruikt. Bij cursustassenmaken.nl gaan we in een masterclass (alleen toegankelijk voor gevorderden) uitleggen en demonstreren wat je met dit apparaat allemaal kunt. Het filteerapparaat is een een gereedschap waarmee je open kanten van een tas mooi glad kunt krijgen. Je gaat zelf aan de slag met dit apparaat en je leert hoe je kanten prachtig strak kunt krijgen. Het is een proces waarbij je veel geduld moet hebben. 

Materiaal is inbegrepen in deze les, neem alleen je gebruikelijk set gereedschap mee. Let wel: in 1 workshop van 3 uur maak je kennis met de technieken en de filteerijzers van het filteerapparaat en je maakt gebruik van verf, die moet drogen. De eerste lagen drogen vrij snel, maar de andere lagen nemen wat langer tijd in beslag. Je gaat dus niet met een volledig gekantenverfde tas naar huis, maar met enkele voorbeelden die je zelf maakt. Wij geven je de namen van leveranciers waar je het apparaat, de verf en het gereedschap alsmede de juiste lijm kunt kopen.

  • ''Nooit geweten dat dit de enige manier is om kanten superstrak te krijgen! Dank je wel Roos voor de zeer uitgebreide en professionele uitleg en ook veel dank voor de namen van leveranciers! Nu weet ik tenminste waar ik het beste gereedschap en de beste verf kan krijgen. Heel veel geleerd in korte tijd!''