februari 2021mei 2021

Kantenverven

In België en Frankrijk weet elke tassenmaker wat een filteerapparaat is. In Nederland wordt het nog weinig gebruikt. Bij cursustassenmaken.nl gaan we in een workshop uitleggen en demonstreren wat je met dit apparaat allemaal kunt. Het filteerapparaat is een een gereedschap waarmee je open kanten van een tas mooi glad kunt krijgen. Je gaat zelf aan de slag met dit apparaat en je leert hoe je kanten prachtig strak kunt krijgen. Het is een proces waarbij je veel geduld moet hebben. 

Neem een paar stukken leer mee en verschillende soorten versteviging, zoals bonded leather, mycron, etc. Neem alles in losse onderdelen mee want we gaan het in de les pas plakkenLet wel: in 1 workshop van 3 uur maak je kennis met de technieken en de filteerijzers van het filteerapparaat en je maakt gebruik van verf, die moet drogen. De eerste lagen drogen vrij snel, maar de andere hebben een langere droogtijd nodig. 

OP VERZOEK KUNNEN WIJ DEZE WORKSHOP OOK VIA ZOOM GEVEN, MITS JE IN HET BEZIT BENT VAN EEN FILTEERAPPARAAT.

  • ''Nooit geweten dat dit de enige manier is om kanten superstrak te krijgen! Dank je wel Roos voor de zeer uitgebreide en professionele uitleg en ook veel dank voor de namen van leveranciers! Nu weet ik tenminste waar ik het beste gereedschap en de beste verf kan krijgen. Heel veel geleerd in korte tijd!''