september 2021

de rits rondom

Deze cursus programmeren wij weer vanaf september. 

Portemonnee workshop

Je kent ze wel: die joekels van portemonnees met een rits rondom. Ze zien er ingewikkeld uit en zijn best pittig om te in elkaar te zetten. Niet zozeer qua constructie als wel wat betreft het stikken. In deze workshop maak je gebruik van ons patroon. Het gaat niet zozeer om creativiteit, als wel om technische beheersing. Deze workshop is dan ook alleen geschikt voor gevorderden met een berg (omboek)ervaring. 

Wat is dit voor workshop?

Je maakt een portemonnee met een rits rondom. In 2 dagdelen van 4 uur. 

Voor wie is deze cursus?

Voor gevorderden met veel ervaring. Je moet op zijn minst bij ons 2 gevorderden cursussen hebben gevolgd om te worden toegelaten. 

Wat leer je?

Een portemonnee te maken met de techniek van een rits rondom. Technische perfectie gaat hier boven creativiteit. 

  • Het is vooral een pietje precies werk
  • Je moet elke millimeter nauwkeurig verwerken
  • Rits rondom stikken volgens een nieuw patroon
  • Je mag gebruik maken van ons patroon
  • Je leert een versteviging in relatie tot een schuimlaag toe te voegen
  • Je leert een klein ritsvak te maken en verschillende vakjes voor (credit)cards
  • En je leert de harmonicasoufflee
  • en je leert de rits rondom techniek

Wat moet je meenemen naar deze cursus? Een pen en opschrijfboekje of je laptop, zodat je tijdens de lessen aantekeningen kunt maken. Je eigen gereedschap en tape. Zoals een rolmes, een scherp mesje, een metalen liniaal, een priem, een fineliner potlood, bij voorkeur je eigen omboekhamer en vouwbeentje, dubbelzijdig tape, nylon tape. Mocht je dit niet hebben, kun je het bij ons in de winkel kopen. Als je wilt kun je dit allemaal kopen in onze winkel. Wij verkopen ook de priemen.

Schrijf je nu in! Maximaal 5 personen.

Inhaallessen protocol U schrijft zich in voor een cursus of meerdere cursussen, waarvan de data op de site staan vermeld. Hou deze data vrij in uw agenda want het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Mocht u een calamiteit ervaren of ineens ziek worden, kunt u een uiteraard wel een les inhalen, maar dit kan alleen op de door ons vooraf opgegeven data, tijden en binnen 2 weken nadat de cursus is afgelopen. Is uw tas dan nog niet voltooid, kunt u lesuren bijkopen op basis van 25,00 euro per uur, vrij van btw.