september 2021

Klein lederwaren

Deze cursus programmeren wij weer vanaf september 2021.

Voor Klein Lederwaren is precisie een absolute vereiste. Je gaat op klein formaat, heel secuur aan het werk. 

Wat is dit voor cursus? Je leert een portemonnee te maken met een binnenritsvak en andere vakjes, het knijpbeursje komt aan bod, een Ipad hoes, een Iphone booklet. 

Voor wie is deze cursus? Voor iedereen die zelf wil ontwerpen. Voor iedereen met aantoonbare ervaring met het zelf maken van tassen van leer en met het zelf maken van patronen van leren tassen. Mocht je op dit niveau bij ons willen instappen en de cursus voor beginners bij ons niet hebben gevolgd, mail dan even naar roos@cursustassenmaken.nl, dan kijken wij of je kunt aansluiten. Het is van belang dat je wel ervaring hebt met tassen van leer maken, wellicht heb je elders al een tas leren maken en wil je je vervolgcursussen in Den Haag gaan doen. Dan ben je uiteraard van harte welkom! 

Wat leer je? In het klein heel nauwkeurig te werken. En precies te meten en verfijnd omboeken, op het randje stikken. 

Je leert:

  • een patroon te maken van een lederwaren op klein formaat
  • vakjes met of zonder rits te maken;
  • technieken voor klein lederwaren;
  • een kleine portemonnee, een grotere met verschillende vakjes, met en zonder rits, een iphone booklet, binnen deze onderdelen maak je je patronen zelf en in de laatste les kun je freewheelen met onze patronen en kun je bijvoorbeeld een portemonneetje maken met een knijpveer, een sleuteltasje, een sleutelhanger annex portemonnee voor 1 creditcard en 1 muntje en plek voor 1 briefje.

Docent: Myrte Memelink

Wat moet je meenemen naar deze cursus? Een pen en opschrijfboekje of je laptop, zodat je tijdens de lessen aantekeningen kunt maken. Je eigen gereedschap en tape. Zoals een rolmes, een scherp mesje, een metalen liniaal, een priem, een fineliner potlood, bij voorkeur je eigen omboekhamer en vouwbeentje, dubbelzijdig tape, nylon tape. Mocht je dit niet hebben, kun je het bij ons in de winkel kopen. Als je wilt kun je dit allemaal kopen in onze winkel. Een metalen lineaal kun je ook bij een ijzerhandel kopen. Scherpe, stevige mesjes zijn verkrijgbaar bij de Gamma. Zo ook rolmesjes en vullingen voor rolmesjes. Wij verkopen ook de priemen.

Inhaallessen protocol U schrijft zich in voor een cursus of meerdere cursussen, waarvan de data op de site staan vermeld. Hou deze data vrij in uw agenda want het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Mocht u een calamiteit ervaren of ineens ziek worden, kunt u een uiteraard wel een les inhalen, maar dit kan alleen op de door ons vooraf opgegeven data, tijden en binnen 2 weken nadat de cursus is afgelopen. Is uw tas dan nog niet voltooid, kunt u lesuren bijkopen op basis van 25,00 euro per uur, vrij van btw. 

Gemiddelde kosten voor materiaal: circa 35,00 euro. Het leer en de fournituren waarmee je je tas gaat maken kun je aanschaffen bij ons in de winkel, gemiddelde kosten voor klein lederwaren zijn circa 35,00 euro. Je kunt alleen met pin of met een tikkie bij ons betalen. 

Schrijf je nu in! 

 

 

  • ''Het is priegelen op de vierkante millimeter, maar het resultaat is er dan ook naar!!''