maart 2022april 2022

zadeltas

Wil jij ook die quasi-nochalante look die Francaises hebben? Dan is de zadeltas de ultieme tas om deze je-ne-sais-quoi-look te bereiken. Het is een tas die klassiek en trendy tegelijk is, chic en hip, handig en vrouwelijk. Maak je deze tas groot, is het een typische workwear bag, iets kleiner is het meteen een lief avondtasje.

Wat is dit voor cursus?In deze cursus ontwerp je zelf je patroon van een zadeltas.

Voor wie is deze cursus? Voor iedereen die zelf wil ontwerpen. Voor iedereen met aantoonbare ervaring met het zelf maken van tassen van leer en met het zelf maken van patronen van leren tassen. Mocht je op dit niveau bij ons willen instappen en de cursus voor beginners bij ons niet hebben gevolgd, mail dan even naar roos@cursustassenmaken.nl, dan kijken wij of je kunt aansluiten. Het is van belang dat je wel ervaring hebt met tassen van leer maken, wellicht heb je elders al een tas leren maken en wil je je vervolgcursussen in Den Haag gaan doen. Dan ben je uiteraard van harte welkom! En voor iedereen die zelf een zadeltas wil ontwerpen.

Wat leer je? Je maakt eerst een schets van je ontwerp, daarna vertaal je je schets naar een patroon dat je zelf maakt. Hoe groot gaat je zadeltas worden? Hoeveel vakjes komen er aan de buitenkant, krijgen deze een ritsje, een klepje of kies je voor een combinatie van beide? Welke leersoort ga je gebruiken? Wil je een stevige tas of juist een fluffy tas? Wat voor fournituren ga je gebruiken? Kleur? Wat voor soort sluiting kies je bij je hengsel? Een gesp? En zo ja wat voor gesp? Of wil je liever een schuiver zodat je hengsel op verschillende standen kan worden gezet? Of toch liever een handvat met versteviging? Welk slotje wil je gaan gebruiken? (let goed op de tussenruimte zodat het past!).

Je leert:

  • een patroon te maken van een zadeltas;
  • jwat je met het afrollen van de soufflé’s kunt berekenen;
  • de techniek van een passepoil. Dit is een koordje waaromheen je een heel dun geschalmde bies maakt en die stik je met een enkel voetje aan het pand. Het is een techniek die gevorderden aankunnen;
  • de techniek van een bies;
  • technieken voor de buiten en binnenklep in relatie tot achterpandhoogte;
  • technieken van lijmen en waarom je welke soort lijm waar gebruikt;
  • daarnaast leer je de techniek van de kern: tussen het leer en de voering kun je nog een harde of zachte kern plaatsten. Een kern is een versteviging van ander materiaal dan leer Hoe deze te maken en te lijmen (waarom welke lijm) komt ook aan de orde in deze cursus;
  • te werken met schuim

Wat moet je meenemen naar deze cursus: Je eigen gereedschap. Zoals een rolmes, een scherp mesje, een metalen liniaal, een priem, een fineliner potlood, bij voorkeur je eigen omboekhamer en vouwbeentje, nylon tape. Mocht je dit niet hebben, kun je het bij ons in de winkel kopen. 

Inhaallessen protocol U schrijft zich in voor een cursus of meerdere cursussen, waarvan de data op de site staan vermeld. Hou deze data vrij in uw agenda, want het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Mocht u een calamiteit ervaren of ineens ziek worden, kunt u een uiteraard wel een les inhalen, maar dit kan alleen op de door ons vooraf opgegeven data, tijden en binnen 2 weken nadat de cursus is afgelopen. Is uw tas dan nog niet voltooid, kunt u lesuren bijkopen op basis van 25,00 euro per uur, vrij van btw. 

Het leer en de fournituren waarmee je je tas gaat maken kun je aanschaffen bij ons in de winkel, gemiddelde kosten voor een tas zijn circa 65,00 euro. Je kunt alleen met pin of met een tikkie bij ons betalen. 

Schrijf je nu in! Maximaal 5 personen.

  • ''Met de techniek van de zadeltas kun je elke tas maken''