juni 2022

Boston Bag

Boston bag & kantenverven & handvat met kern 

De Boston bag is een tas die je een kleine bolle schattige vorm kan geven of een grotere slanke. Het is een tas waarbij je kennis van gevorderde technieken van pas komt en waarbij je ook weer iets nieuws leert: het maken en bevestigen van een handvat met kern op professionele wijze. Gevorderde technieken die aan bod komen bij deze tas zijn onder meer het bevestigen van een paspel en de techniek van de rits rondom. 

Wat voor soort cursus is dit? In deze cursus ontwerp je uiteraard je eigen patroon volgens de geldende (inter)nationale regels. Je hebt kennis over het bewerken van het leer en het werken met de diverse industriële machines + het gereedschap dat je daarbij gebruikt. Wie nog niet het gemouleerde handvat bij ons heeft gedaan en nog geen handschalmmes + bijbehorend wetlatje heeft aangeschaft, dient dat van te voren te kopen. De handschalmer van Vergez Blanchard staat hieronder op de foto. De punch die erbij staat, hebben wij in huis, die mag je ook zelf aanschaffen bij My Leather Tool, te vinden op Etsy. Kies een ronding voor 20 mm of voor 25 mm. We leren je tevens de technieken van het kantenverven. Het gereedschap daarvoor hebben wij in huis, als je zelf beschikt over een filteerapparaat + bijbehorende filteerijzers, neem dat ajb mee. De verf die wij gebruiken mag je bij ons kopen. Wij verkopen de verf, Uniters, in kleine hoeveelheden. Als je deze elders koopt: let goed op dat je de juiste verf koopt, dat is de verf die bestand is tegen de warmte van het filteerapparaat. 

Voor wie is deze cursus bedoeld? Voor gevorderden die eerder bij ons cursussen/masterclasses hebben gevolgd. Twijfel je: stuur dan ajb een mail aan roos@cursustassenmaken.nl

Wat moet je meenemen naar deze cursus? Je eigen gereedschap en dubbelzijde tape en/of rubbercement. Verder: een rolmes, een scherp (Olfa)mesje, een metalen liniaal, een priem, een fineliner potlood, bij voorkeur je eigen omboekhamer en vouwbeentje, nylon tape. Mocht je dit niet hebben, kun je het bij ons in de winkel kopen. Neem ook mee: handschalmer, filteerapparaat + bijhorende ijzers uit de FN serie. Als je al werkt met DSP 181 lijm, neem dat dan ook mee. Wij verkopen deze lijm per liter. Je eigen TAM lijm meenemen is ook fijn. Firma Berten in België verkoopt deze in kleine potjes. 

Het leer en de fournituren waarmee je je tas gaat maken kun je aanschaffen bij ons in de winkel, gemiddelde kosten voor een tas zijn circa 65,00 euro. Je kunt alleen met pin of met een tikkie bij ons betalen. 

Inhaallessen protocol

U schrijf zich in voor een cursus of meerdere cursussen waarvan de data op de site staan vermeld. Hou deze data vrij in uw agenda want het is helaas niet mogelijk om een les in te halen. Mocht u een calamiteit ervaren of ineens ziek worden, dan kunt u een uiteraard wel een les inhalen, maar dit kan alleen op de door ons vooraf opgegeven data en tijden en binnen 2 weken nadat de geplande cursus is afgelopen. Is uw tas dan nog niet voltooid, dan kunt u lesuren bijkopen op basis van 25,00 euro per uur, vrij van btw. 

Schrijf je nu in. Maximaal 5 personen per les. 

 

 

  • ''Supercute deze Boston Bag. Wat een gepriegel met die rits, haha, maar wat is mijn tasje mooi geworden!''
  • ''De beste plek om het vak tassen maken te leren... HIER!''