augustus 2024september 2024

Handtas met diverse technieken

Tas met diverse nieuwe technieken voor de gevorderde tassenmaker

Voor wie nog lang niet is uitgeleerd binnen ons mooie ambacht en voor wie nieuwe uitdagingen niet schuwt, hebben wij deze tas voor gevorderden ontwikkeld. Het is een tas waarbij sommige gevorderde technieken, zoals het kantenverven om de hoek komen kijken, maar er zijn vooral talloze nieuwe technieken om te leren. Denk aan de wijze van verstevigen en daarmee samenhangend, de manier van lijmen. Verschillende soorten verstevigingen zijn verwerkt in deze tas, zodat deze op de juiste wijze een bolling geeft en dat deze op die specifieke plek ook in vorm blijven. Je stikt bij deze tas ook delen op een nieuwe machine bij ons: de zuilmachine. Daarnaast is de werkvolgorde nieuw. Omdat deze tas vrij arbeidsintensief is, maken jullie gebruik van onze patronen en zullen we dan ook allemaal dezelfde tas maken. Met alle nieuwe kennis kun jij thuis na deze cursus zelf een model ontwerpen waarbij je alle geleerde kennis toepast en zijn je vaardigheden als vakvrouw binnen ons mooie ambacht uitgebreidt. Wij maken deze tas deels met de zuilmachine, deze is noodzakelijk om bepaalde delen te stikken. 

Je leert bij deze tas hoe je al deze leertechnieken kunt combineren en welke verstevigingen je moet gebruiken om een dergelijke professionele tas van leer te leren.

Wil jij leren hoe je jouw kennis en technieken op het gebied van tassen maken en leerbewerking uitbreidt, wij nemen je als vanouds mee vanuit onze eigen bevlogenheid voor het vak tassen maken en leerbewerking in het avontuur van een nieuwe leren tas leren! 

docent: Michelle Reine