CTM Academy by Mrs. Rosehip

Wil je een korte beroepsopleiding tot vakbekwaam tassenmaker volgen? 

CTM Academy by Mrs Rosehip is de naam voor het onderdeel Jaaropleidingen (fulltime en deeltijd) binnen ons opleidingsinstituut. 

Onze jaaropleidingen komen in aanmerking voor het STAP-Budget

Bij onze jaaropleiding leer je op professionele en ambachtelijke manier tassen van leer maken en ambachtelijk leer bewerken. Wij bieden een beroepsopleiding in de vorm van een jaaropleiding, of in deeltijd. Je kunt ook afzonderlijke modules uit het jaarprogramma volgen. Het is mogelijk om als beginner te starten. Ook de gevorderden kunnen instappen op het niveau dat bij hen past. 

Theorie en praktijk van de jaaropleiding vakbekwaam tassenmaker omvatten in het kort het volgende: verschillende constructies en technieken komen aan bod, van 2D naar 3D denken en ontwerpen, materiaalkennis in relatie tot het ontwerpen, PR/social media, hoe zet je je eigen label in de markt, excursies naar internationale leerbeurzen, meet & greet met leerleveranciers & fourniturenbedrijven, een Q and A en/of lezing van ontwerpers en van tassendesigners die hun eigen (inter)nationale label hebben. Je krijgt onderwijs van zeer ervaren docenten: zij zijn CRKBO geregistreerd en hebben jarenlange ervaring. Sommige docenten hebben ook nog een eigen label en kunnen je dus ook vanuit die hoek alles vertellen over het vak. 

We zijn gevestigd in het Belgisch Park van de gemeente Den Haag, een wijk vlakbij het strand van Scheveningen en in een straat met veel leuke delicatessenzaken en boetieks. Wij zijn gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van Nederland (ook cursisten uit België en Luxemburg komen naar ons!). Zowel met de auto als met OV. Parkeren is ook geen probleem bij ons, tot en met 13.00 uur is het gratis parkeren.

STAP-Budget: onze jaaropleidingen en privé-cursussen komen in aanmerking voor het STAP-budget. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van € 1000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan gebruikt worden voor training, cursus of opleiding. Het STAP-budget is een nieuwe regeling voor scholing en ontwikkeling.

De cursist moet het STAP-budget zelf aanvragen via www.uwv.nl/stap. Als de aanvraag wordt toegekend, dan wordt het budget aan de ons uitgekeerd. Wij brengen het ontvangen bedrag in mindering op de factuur voor de betreffende opleiding. Voor meer informatie en inschrijving, zie onze website bij de inschrijving van de betreffende jaaropleidingen en privélessen. Wij sturen je het STAP-aanmeldingsbewijs. Dat heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij UWV. Let op: de subsidiepot voor het STAP-Budget is snel leeg. Vraag direct na het opstellen van het nieuwe tijdvak het STAP-Budget aan. Lukt het dit tijdvak niet, probeer dan nog het volgende tijdvak. Wij kunnen helaas niet garanderen dat je het STAP-Budget krijgt. 

Voor meer informatie over het STAP-budget, zie deze videohttps://youtu.be/6gpA4fyDYkI.