Ons team

Roos

Eigenaar & Docent privélessen, duolessen, Jaaropleidingen

Roos van Put is oprichter en eigenaar van het onderwijsinstituut Cursustassenmaken.nl by Mrs Rosehip. Zij werkt al vijftien jaar met leer en zij is de naam achter het label Mrs Rosehip. Dit merk won De Bijenkorf prijs in het kader van ‘A She Story’ naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Mrs Rosehip is het enige label waarbij alle tassen zijn gemaakt van geplisseerd, geplooid leer. Je kunt een Mrs Rosehip altijd herkennen aan dit geplooide leer. Enkele wapenfeiten van Mrs Rosehip: haar tassen zijn getoond bij de tentoonstelling Bags, Icons and Investment in Basel, naast tassen van oa Chanel, Dior, Hermès, Prada, Bas Kosters. Haar werk was ook te zien in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Roos is opgeleid als vakbekwaam tassenmaker in Nederland en België en zij volgde een privé masterclass bij Peter Nitz in Zürich. Haar kennis en specialistische know how inzake het leer bewerken en het tassen maken, deelt zij met passie met haar docenten en cursisten. Alle docenten zijn opgeleid en getraind door Roos. Zij geeft ook les aan X.TUDelft. Meer informatie over Mrs Rosehip vind je op de site mrsrosehip.com.

Liesbeth

Leidinggevende locatie IJmuiden Jaaropleiding + cursussen

Liesbeth Maenen is een docent in hart en nieren. Ze heeft de lerarenopleiding handvaardigheid gevolgd en studeerde af op Vormgeving. Haar liefde voor het onderwijs bloeide verder tijdens haar jaren als museumdocent in het Bonnefanten in Maastricht. In 1999 ging ze ook het onderwijs in en heeft sindsdien kunstvakken gegeven op verschillende middelbare scholen, de laatste tien jaar op het Vellesan College in IJmuiden. Hier doet ze niets liever dan leerlingen enthousiasmeren voor alle facetten van kunst. Het geeft haar veel voldoening om de creativiteit van scholieren naar boven te halen. Ambacht heeft haar voorkeur. Zo maakt Liesbeth sieraden van zilver en goud en daar kwam recent het maken van tassen in leer bij. Na het volgen van de vakopleiding tassen maken bij ons in Den Haag is zij leidinggevende en docent bij onze 2de vestiging in IJmuiden (officiële opening was 1 december 2022). Haar eigen label heet Maenen Bags. 

Michelle

Jaaropleidingen en cursussen beginners en gevorderden

Michelle Reine heeft bij ons de Jaaropleiding tot Vakbekwaam Tassenmakergevolgd en zij is geslaagd voor haar meesterproef. Zij heeft eerst de Willem de Kooning Academie gevolgd waar zij werd opgeleid tot accessoire ontwerper. Zij maakte toen veelal wearable art works. In 2017 studeerde zij af en wilde zich verder bekwamen op het ambachtelijke terrein. Daarom schreef zij zich bij ons in voor de Jaaropleiding tot vakbekwaam tassenmaker. Na het afronden van de opleiding bij ons, is zij begonnen met haar eigen label By Michelle Reine. Zij maakt prachtige kleurrijke tassen die zij verkoopt in een internationale klantenrking. Zij heeft duidelijk een eigen handschrift ontwikkeld, als je een tas van haar ziet, herken je die meteen. Kijk maar even op haar website: https://www.michellereine.com. Michelle geeft bij ons de Jaaropleidingen en de Combideals - Jaaropleiding deeltijd. Zij is een CRKBO geregistreerde docent.

Angie

Jaaropleiding + cursussen beginners en gevorderden

Angie van Gigch heeft bij ons de jaaropleiding afgerond en liet zich in de opleiding zien als een creatieve geest met gouden handjes en een subliem gevoel voor het vertalen van 2D naar 3D. Ze is daarnaast de rust zelve en heeft engelengeduld. Een geboren docent voor ons mooie ambacht van tassenmaken. Zij is bij ons docent Jaaropleidingen, patroontekenen geven en de Combideals - Jaaropleiding deeltijd. In een Angie woont in Den Haag en is haar eigen label Anniebag, not just any bag begonnen. Zij is een CRKBO geregistreerde docent.

Morten

Handstitching + cursussen beginners en gevorderden

Morten Damonze - Clausen is een cursist van het eerste uur. Hij volgde al vanaf 2019 diverse cursussen en masterclasses bij ons. Hij heeft zowel een passie voor het machine stikken als voor het met de hand stikken. Je vindt zijn werk op Instagram onder Morten Clausen Leather. Hij is docent handstitchen en is ook de docent bij de Combideals beginners. Hij is een CRKBO geregistreerde docent. Leuk om te weten: in Januari 2023 volgt hij een masterclass bij Peter Nitz om zijn vaardigheden op het gebied van handstitching nog verder te ontwikkelen. Morten geeft ook les aan X.TU Delft, samen met Roos en Liesbeth. 

Suus

startcursussen beginners

Suus Sand kwam bij ons om zich te bekwamen in de technieken van een tasje dat zij al jaren in haar hoofd had. Ze wilde een klein tasje ontwerpen dat je gemakkelijk mee kan nemen naar het strand en op de fiets. Ze woont in Scheveningen en is dan ook veelvuldig aan het strand en in zee te vinden! Te midden van een surferscommunity en strandliefhebbers. Het is op het oog een simpel tasje dat zij heeft ontworpen maar kenmerkt zich door kleine details die gecompliceerd zijn. In een serie privélessen heeft zij zich het vak eigen gemaakt en heeft zij een eigen handschrift ontwikkeld, wat leidde tot haar label Sand Leatherbags. Met succes, want ze verkoopt haar trendy tassen ondertussen via Instragram wereldwijd. Liefde voor het vak leer bewerken kreeg zij van huis uit mee, haar grootvader was er al actief in. Als je precies wilt weten hoe dat nou zit, kijk op deze website onder video. Suus geeft met veel passie bij ons de Startcursus Basistechnieken.