Ons team

Roos

Eigenaar & Docent privélessen, duolessen, Jaaropleidingen

Roos van Put is oprichter en eigenaar van het onderwijsinstituut Cursustassenmaken.nl by Mrs Rosehip. Zij werkt al vijftien jaar met leer en zij is de naam achter het label Mrs Rosehip. Dit merk won De Bijenkorf prijs in het kader van ‘A She Story’ naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Tassen van Mrs Rosehip zijn inmiddels een begrip: Mrs Rosehip is het enige label waarbij alle tassen zijn gemaakt van geplisseerd, geplooid leer. Je kunt een Mrs Rosehip altijd herkennen aan dit geplooide leer. Enkele wapenfeiten van Mrs Rosehip: haar tassen zijn getoond bij de tentoonstelling Bags, Icons and Investment in Basel, naast tassen van oa Chanel, Dior, Hermès, Prada, Bas Kosters. Haar werk was ook te zien in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Roos is opgeleid als vakbekwaam tassenmaker in Nederland en België en zij volgde een privé masterclass bij Peter Nitz in Zürich. Haar kennis en specialistische know how inzake het leer bewerken en het tassen maken, deelt zij met passie met haar docenten en cursisten. Alle docenten zijn opgeleid en getraind door Roos. Meer informatie over Mrs Rosehip vind je op de site mrsrosehip.com.

Angelique

Docent jaaropleidingen

Angelique Verschoor - Penning heeft na de middelbare school de Modevakschool gevolgd en succesvol afgerond. In de loop der jaren heeft zij veel kleding gemaakt en is daarnaast als IT’er werkzaam geweest. In die branche heeft zij een aantal jaren computeropleidingen gegeven en is er toen achter gekomen dat het lesgeven haar goed lag en heeft dat jarenlang met veel enthousiasme gedaan!

Uiteindelijk is zij toch weer teruggegaan naar de creatieve sector, daar ligt toch meer haar hart. Zij heeft de opleiding Ambachtelijk Schoenmaken gevolgd en bij een orthopedisch schoenmaker stage gelopen. Het bewerken van leer is een mooi en veelzijdig vak en om zich  hierin nog verder te bekwamen, heeft zij in deeltijd de jaaropleiding bij Cursusustassenmaken.nl succesvol doorlopen.

Vele tassen verder is zij inmiddels een CRKBO geregistreerd docent en geeft zij bij ons de jaaropleidingen. Daarnaast maakt zij tassen naar eigen ontwerp onder de naam AP Handmade designs, maar zij werkt ook in opdracht. Hierdoor kan zij het vakmanschap blijven perfectioneren en dit ook aan de cursisten doorgeven.

 

Michelle

Docent Jaaropleidingen en Combideals

Michelle Reine heeft bij ons de Jaaropleiding tot Vakbekwaam Tassenmaker gevolgd en zij is geslaagd voor haar meesterproef. Zij heeft eerst de Willem de Kooning Academie gevolgd waar zij werd opgeleid tot accessoire ontwerper. Zij maakte toen veelal wearable art works. In 2017 studeerde zij af en wilde zich verder bekwamen op het ambachtelijke terrein. Daarom schreef zij zich bij ons in voor de Jaaropleiding tot vakbekwaam tassenmaker. Na het afronden van de opleiding bij ons, is zij begonnen met haar eigen label By Michelle Reine. Zij maakt prachtige kleurrijke tassen die zij verkoopt in een internationale klantenrking. Zij heeft duidelijk een eigen handschrift ontwikkeld, als je een tas van haar ziet, herken je die meteen. Kijk maar even op haar website: https://www.michellereine.com. Michelle geeft bij ons Combideals - Jaaropleiding deeltijd. Zij is een CRKBO geregistreerde docent.

 

Angie

Docent Combideals beginners en gevorderden

Angie van Gigch heeft bij ons de jaaropleiding afgerond en liet zich in de opleiding zien als een creatieve geest met gouden handjes en een subliem gevoel voor het vertalen van 2D naar 3D. Ze is daarnaast de rust zelve en heeft engelengeduld. Een geboren docent voor ons mooie ambacht van tassenmaken. Gezien haar technische inzicht zal zij vanaf voorjaar 2022 bij ons patroontekenen geven en de Combideal - Jaaropleiding deeltijd. In een Angie woont in Den Haag en is haar eigen label Anniebag, not just any bag begonnen. Zij is een CRKBO geregistreerde docent.

Morten

Handstitching en Combideals Beginners

Morten Damonze - Clausen is een cursist van het eerste uur. Hij volgde al vanaf 2019 diverse cursussen en masterclasses bij ons. Hij heeft zowel een passie voor het machine stikken als voor het met de hand stikken. Je vindt zijn werk op Instagram onder FreyrHouseOfficial. Hij is op dit moment docent in opleiding en je zal hem voornamelijk zien bij onze avond- en weekendcursussen. Hij wordt bij ons opgeleid tot docent vanaf juni 2022 en zal vanaf september 2022 cursussen handstitchen geven en ook de Combideals beginners. Hij is een CRKBO geregistreerde docent.

Suus

docent startcursussen

Suus Sand kwam bij ons om zich te bekwamen in de technieken van een tasje dat zij al jaren in haar hoofd had. Ze wilde een klein tasje ontwerpen dat je gemakkelijk mee kan nemen naar het strand en op de fiets. Ze woont in Scheveningen en is dan ook veelvuldig aan het strand en in zee te vinden! Te midden van een surferscommunity en strandliefhebbers. Het is op het oog een simpel tasje dat zij heeft ontworpen maar kenmerkt zich door kleine details die gecompliceerd zijn. In een serie privélessen heeft zij zich het vak eigen gemaakt en heeft zij een eigen handschrift ontwikkeld, wat leidde tot haar label Sand Leatherbags. Met succes, want ze verkoopt haar trendy tassen ondertussen via Instragram wereldwijd. Liefde voor het vak leer bewerken kreeg zij van huis uit mee, haar grootvader was er al actief in. Als je precies wilt weten hoe dat nou zit, kijk op deze website onder video. Suus geeft met veel passie bij ons de Startcursus Basistechnieken.